Donor-rettigheder - SellmerDiers
0
Din kurv 0 Artikel | DKK0,00

Når du beslutter dig for at skabe en familie med hjælp fra en sæddonor, vil der helt naturligt rejse sig en masse spørgsmål. Vi har her samlet en række informationer om donorrettigheder og andre juridiske spørgsmål, som er vigtige at holde sig for øje igennem processen.

  • Det er en helt grundlæggende forudsætning for donorens donation af donorsæd, at han ikke vil kunne betragtes som eller dømmes til at være juridisk far til de donorbørn, der er et resultat af hans sæddonation.
  • Ingen af vores sæddonorer kan opnå eller påtage sig faderskab i henhold til dansk lovgivning, og vores donorer i alle 3 donorkategorier har fraskrevet sig alle rettigheder til faderskab i relation til ethvert donorbarn.
  • Hverken donorer i kategorierne No ID-release, ID-release, donor’s decision in 18 years eller ID-release har nogen form for juridiske forpligtelser over for donorbørn, der er et resultat af deres sæddonation.
  • Hverken donorer i kategorierne No ID-release, ID-release, donors’ decision in 18 years eller ID-release har på noget tidspunkt lov til at modtage nogen form for information om recipientens eller donorbarnets identitet.
  • Betegnelserne på vores donorkategorier skal ikke forstås sådan, at donorerne er uidentificerbare til enhver tid. Da donorsæd er DNA-materiale, kan vi ikke garantere, at donorer, recipienter og donorbørn ikke i fremtiden kan blive sporet, f.eks. via DNA-registre eller på anden måde.
  • Hvis din fertilitetsbehandling skal finde sted på en klinik, anbefaler vi, at du altid før bestilling af donorsæden tjekker med klinikken, om de lovligt må behandle dig med den donorkategori, du har valgt.
  • I nogle lande er det et krav, at donorens identitet (på ID-release donorer) oplyses til fertilitetsklinikken og/eller de lokale myndigheder før eller i forbindelse med import af donorsæden eller fertilitetsbehandlingen. SellmerDiers vil oplyse identiteten på donoren til fertilitetsklinikker/myndigheder i det omfang, vi er forpligtede til det i det pågældende land.
Jeg vil gerne være donor, fordi jeg rigtigt gerne vil hjælpe folk, der gerne vil sætte et barn i verden. Især synes jeg, det ville være en særligt unik og smuk oplevelse, mange år senere at møde en voksen person, som jeg har hjulpet med at sætte i verden. Citat Holmes
Top
Søg på donornavn... Quit search

Tilmelding til nyhedsbrev

Modtag nyhedsbrev fra SellmerDiers og få besked om bl.a. nye donorer

You have Successfully Subscribed!

Newsletter

Subscribe to our newsletter and get information about new donors.

You have Successfully Subscribed!

Newsletter

Erhalten Sie den Newsletter von SellmerDiers, um u.a. Informationen bzgl. neuen Spendern zu bekommen

You have Successfully Subscribed!