Sharing Seeds - vores fertilitetshistorie - SellmerDiers
0
Din kurv 0 Artikel | DKK0,00
SellmerDiers

Hej! Jeg er JR Silver og jeg er den britiske forfatter bag den illustrerede børnebog “Sharing Seeds”, en donorsædshistorie for mor, far og børn, med flere titler på vej. Jeg er blevet bedt af SellmerDiers om at skrive om min kone og min fertilitetshistorie, der kulminerede med fødslen af ​​vores to børn, som blev undfanget ved hjælp af donorsæd.

Min kone og jeg blev gift i oktober 2012, og vi startede vores fertilitetsrejse i 2013. Dette var kort efter, at min ældre søster og jeg begge var blevet testet positive for BRCA1-kræftgenet, og flere måneder før vi også opdagede, at jeg havde et alvorligt underliggende fertilitetsproblem – hvad var oddsene?! Vi besøgte oprindeligt CRGH (i det centrale London) som potentielle PGD-patienter (præimplantationsgenetisk diagnose) i slutningen af ​​2013 og undersøgte mulighederne for at skabe BRCA1-frie embryoner.

Vi valgte ikke at gøre andet end at fortsætte med (hovedsageligt!) at nyde at forsøge at blive gravide naturligt. 8 måneder gik, vi var nu i påsken i 2014, og indtil videre ingen graviditet. Min kone og jeg fik begge foretaget diverse fertilitetstests, og nogle uger senere fik vi den nedslående besked om min nedsatte fertilitets-diagnose.

I løbet af de næste 12 måneder udsatte jeg min mave for to gange daglige testosteroninjektioner og masser af sund mad (en tung kost med masser af valnødder!) I et desperat forsøg på at hente sunde sædceller blev jeg opereret i mine testikler for første gang. Den første operation mislykkedes, men en anden operation blev planlagt til juni 2015 på samme tid som min kones første ægudtagning – mere i håb end i forventning om, at nogle af mine sædceller kunne tages ud og bruges til befrugtning af min kones æg.

9 heroiske sædceller blev taget ud og disse sædceller kæmpede videre sammen med 9 af min kones fineste æg, hvoraf 6 befrugtedes og dannede små embryoner. Det så ud til, at min kones æg og mine sædceller trods alt var kompatible. 2 af disse embryoner kæmpede for at nå blastocyst-stadiet (dvs. at de var egnet til implantation i min kones livmoder).

Et par uger senere, bevæbnet med den første af mange fremtidige graviditetstest, udholdt vi den 3-minutters ventetid, som så mange par har været nødt til at udholde. Desværre var der ingen 2. sort linje efter 180 sekunder – eller glade, smilende ansigter. Og alligevel, mens dette sidste tilbageslag var svært at acceptere, var det noget, jeg altid havde frygtet bagerst i mit sind, jeg har aldrig været alfa-hanen i flokken, især efter min kone og jeg begyndte at kæmpe for at blive gravid naturligt.

Så måske havde denne varsels-følelse i lang tid begyndt at forberede mig til at håndtere dette resultat, men jeg har også været utrolig heldig at være omgivet af nær familie, venner og rådgivning. Og jeg tror, det mest afgørende var, at jeg fik perspektiv fra det nylige tab af min elskede søster og jeg var meget taknemmelig for blot at vågne op hver dag. Og selvfølgelig var der også den store bonus ved ikke at kunne bruge min egen sæd, at vi dermed eliminerede det frygtede BRCA 1-gen.

Fremskyndet af disse positive tanker gik vi ind i den spændende verden af ​​donorsæd. Det var ikke første gang, vi havde overvejet det, men det var først, da vi vidste, at min situation var uoprettelig, at vi var klar til at acceptere og omfavne den. Og hvilken vidunderlig mulighed det viste sig at være og ganske sjovt undervejs. Vi valgte (på min insisteren!) at se børnebilleder af potentielle donorer, inden vi tog vores valg.

Det andet dilemma var, om vi skulle gå videre med en lukket eller ikke-lukket donor. Det var vigtigt for os at være transparente og ærlige over for de børn, som vi ville være heldige nok til at få. Vi er heldige at leve på et tidspunkt, der for det meste accepterer alles forskelle, i vores tilfælde at vi blev nødt til at bruge donorsæd, og vi ønskede på ingen måde at blive underlagt nogen form for stigmatisering eller skam.

Vi har derfor virkelig købt ind på den moderne etos, som går på, at forældre bør fortælle deres børn at de er undfanget ved hjælp af en donor og om deres meget specielle oprindelse fra en ung alder – snarere end at skjule det som en mørk hemmelighed. Så vi omfavnede med glæde den ikke-lukkede mulighed, omend jeg værdsætter, at den samme beslutning muligvis ikke kan træffes af andre potentielle forældre.

Klip til i dag, fem år senere, og vi ser på et virkelig velsignet billede. Men inden da viser billedet mange runder med fertilitetsbehandling, hvor min heroiske kone gentagne gange sætter sin krop på banen, udholder ensomme togrejser, lang ventetid i venteværelser, galante injektioner i massevis, som hun selv administrerede, en abort, en farlig ektopisk graviditet og en grim reaktion på IVF-medicin.

Men nu har vi to børn, en dreng og en pige, undfanget ved hjælp af den samme sæddonor og begge lige så elsket af mor og far, og som hver dag bringer os så meget glæde. Så ja, vi måtte begge foretage nogle ofre for at komme hertil, tid og penge, krop og sjæl, men det var så meget det værd. Jeg er også opmærksom på, at ikke alle historier har et godt resultat. Bl.a. fordi mine egne personlige fertilitetsproblemer ikke kunne fikses og jeg også mistede min ældre søster.

Og endelig et gyldent øjeblik fra sidste sommers COVID-19 lock-down: Da jeg var på udkig efter passende læsestof til vores ældste barn, besluttede jeg at skrive noget selv og gik derefter sammen med en illustrator for at bringe bogen til live. Jeg har nu selvudgivet “Sharing Seeds”. Den består af cirka 500 ord og indeholder 21 farvebilleder. Jeg synes virkelig, at historien er både sjov og informativ læsning for forældre at læse for og med deres børn, uanset om de er undfanget via fertilitetsbehandling eller ej. Jeg påtænker at producere en række børnebøger under navnet “Sharing Seeds”, da der er mange forskellige fertilitetshistorier, der venter på at blive fortalt og forhåbentlig hjælpe andre.

Tak til JR Silver for at dele hans og hans kones fertilitetshistorie. Du kan se på hans arbejde på hans hjemmeside her, følge med på Instagram og Twitter eller efterlade en kommentar med dine tanker og feedback nedenfor.

Skriv en kommentar
  Help

TOP
Søg på donornavn... Quit search