Jeg er et ønsket donorbarn - SellmerDiers
0
Din kurv 0 Artikel | DKK0,00
SellmerDiers

Er du nysgerrig på, hvordan det er at vokse op som donorbarn?  Så kan du nu læse Emma Grønbæks bog “Donorbarn – Et ønskebarn”. I bogen deler Emma sin historie om at være donorbarn. Emma er sygeplejerske og under studiet gik det op for hende, at hende og hendes families erfaringer måske kan komme andre til gode.

Mit liv som donorbarn

Jeg hedder Emma, jeg er født i 1996 og jeg er donorbarn. Jeg har en mor og en far og to søstre. Lige siden jeg var barn, har jeg åbent fortalt, at jeg er donorbarn af en anonym sæddonor. Min historie er overvejende positiv, og det har mødt både accept og modstand.

Da mine forældre blev klar over, at de ville få brug for en sæddonor for at få et barn, var der dengang kun én valgmulighed, nemlig en anonym donor. I dag er både de og jeg glade for, at valget var så enkelt.

Generelt synes jeg, at der mangler viden og positive historier om donorbørn. Medierne fremstiller et stereotypt billede af, hvad sæddonation er. Måske er det ikke så sort/hvidt. Min historie er ikke nødvendigvis den gyldne sandhed, men den kan give et indblik i, hvordan det også kan være at være donorbarn.

Jeg er bare glad for at være mig

Jeg har ikke haft en ulykkelig barndom eller identitetsproblemer at kæmpe med. Jeg er bare glad for at være mig. Jeg er evigt taknemmelig overfor den mand, som hjalp mine forældre i deres kamp om at få et barn. Jeg tænker på ham som en rar mand, som måske ligner mig, og som jeg håber har et godt liv. Men et liv, som jeg ikke har brug for at være en del af. Jeg håber, han har det på samme måde, og at han ikke bekymrer sig for, om jeg er ked af hans valg – for det er jeg ikke.  

Med min historie kan jeg forhåbentligt være med til at hjælpe kommende forældrepar, der overvejer at få børn ved hjælp af sæddonation. Men måske kan den også hjælpe sæddonorer, hvis de en dag reflekterer over, hvordan deres hjælp blev modtaget. Eller andre donorbørn, som måske har en lignende eller en meget anderledes historie end min.

Få et både personligt og fagligt perspektiv på sæddonation

Udover at dele sin personlige historie har Emma inviteret førende danske læger og psykologer til at sætte sin historie i perspektiv ved hjælp af deres viden om fertilitetsbehandling, valg af donor, parforhold og familieliv.

Læs bogen som et indspark i debatten om brug af donorer og få et både personligt og fagligt indblik i det at være donorbarn, barnløse eller forældre til et donorbarn.

Skriv en kommentar
  Help

TOP
Søg på donornavn... Quit search